Kampanja za novi Wonderbra – #win ili #fail ?

Kompanija Wonderbra, poznata po svojim provokativnim kampanjama – setimo se Eve Hercigove i fraze Hello boys koja je navodno izazvala sudare u mnogim gradovima širom sveta; u mom slučaju, fotografija koja mi je otvorila vrata u svet seksi intimnog rublja – ovoga puta i baš pred praznike, izbacila je još jednu provokativnu ali i drugačiju kampanju za svoje grudne podupirače. Kampanja je startovala u Londonu, početkom decembra i trajaće mesec dana.

Reklamna fotografija modela Adriane Cernanov koja nosi novi Wonderbra Ultimate Plunge bra projektovana je na zgradi nekadašnje elektrane na ugalj, Battersea power station, a svi ženski fanovi (muški bi izazvali oprečne i seksističke komentare) su pozvani da se odvaže i skoče bungee jumpom niz njen duboki dekolte.  Rezultat ovakve kampanje bio je instant hit; događaj je dobio veliku medijsku pokrivenost – online i offline, celu priču su usmerili na Facebook, gde se kampanja nastavlja, učestvovanjem u izazovu-nagradnoj igri za osvajanje profesionalne konsultacije sa stilistom i VIP izlasku u Londonu.
 
Sam brushalter iliti grudnjak, dizajniran je da poveća dekolte, dok je providna traka tu da vas podstakne i ohrabri da obučete garedrobu izrazito dubokog izreza.  Studija koju su ljudi iz Wonderbra sproveli, pokazala je da, tokom svog života, žene kupe 1847 komada vrlo slične garderobe i dizajniranjem ovog tipa grudnjaka, želeli su da ih podstaknu i izazovu da se suoče sa svojim modnim strahovima i nešto u svom ormaru i načinu na koji izgledaju, promene. Otud i poziv na bungee skok – posle adrenalinskog šoka izazvanog ovakvim potezom, kupovina i  nošenje Ultimate Plunge grudnjaka je mačiji kašalj.
Idejni tvorac ove kampanje koja je osmišljena da šokira, uzbudi i inspiriše je PR agencija Iris, koja je radila kampanju i za Movember – podizanje svesti o raku prostate.
Lično, nikada se ne bih odvažila da skočim, jer imam strah od visine. Priča koja prati kampanju nije me dojmila, smatram je površnom i, ako se smem usuditi da kažem, promašenom. Da li bi vas ovakva ideja i interakcija sa nekim brendom podstakla da njen proizvod i kupite i kakvo je vaše mišljenje o kampanjama ovog tipa?

Leave a Reply