Buffer za Pinterest

Poznati web servis i neizostavni alat većine Community managera u soje jato je primio još jednu društvenu mrežu: predstavljam vam Buffer za Pinterest!

Nakon više od godinu dana gotovo svakodnevnih upita da li će i kada biti moguće zakazivanje objava preko Buffera na Pinterestu, osvanuo je dan kada je to konačno moguće. Ako koristite Buffer, verovatno ste već primili mail sa tim obaveštenjem; ako ste ga propustili ili još uvek ne koristite Buffer, prvo vest, a potom i mali intro o samom servisu/aplikaciji.

buffer_za_pinterest_m

Naime, nevezano za tip korišćenja (free ili premium user), od danas je preko Buffera moguće zakazati, ali i pinovati objave na Pinterestu. Ova opcija je omogućena zahvaljujući direktnoj saradnji sa Pinterestom, koji je prepoznao važnost ovakvog načina deljenja sadržaja i od Buffera napravio zvaničnog Pinterest Marketing Developer Partnera.

Sve što treba da uradite jeste da autorizujete svoj Pinterest nalog (ili više njih) preko Buffera i dobijate mogućnost besplatnog zakazivanja i pinovanja narednih 7 dana; nakon isteka probnog perioda, mesečna pretplata je 10$ odnosno 50$, u zavisnosti od nadgradnje.

buffer_za_pinterest_v

Zašto Buffer za Pinterest i šta sa tim dobijate?

  • Zakazivanje objava: štedite vreme i ne morate biti non-stop online; Buffer za Pinterest ima ekstenzije za Chrome, Firefox i Safari, tako da mu možete pristupiti odakle god.
  • Povezivanje više naloga: koliko god da imate Pinterest naloga, sve ih možete povezati na Buffer i jednostavnije rukovati sa njima + ih odatle dalje možete šerovati na druge društvene mreže.
  • Metrika: jednostavno merenje učinka vaših objava na Pinterestu + Buffer vam pomaže da isfiltrirate, sredite i preuzmete podatke kako biste stekli što bolju sliku o vašem nastupu na ovoj društvenoj mreži; videli šta radi a šta ne  i slično.

 

Ako već koristite Buffer za potrebe svog posla (ili hobija) i prisutni ste na Pinterestu, ovo je sasvim korektan dodatak. Dobro je što postoji mogućnost 7-dnevne probe, koja je dovoljna da se upoznate sa opcijom i odlučite vredi li dodatnih 10$ mesečno.

buffer_za_pinterest_v1

Za vas koji možda još uvek ne znate šta je Buffer – u pitanju je web servis/aplikacija za jednostavno raspoređivanje i zakazivanje sadržaja na društvenim mrežama. Gledajte na Buffer kao na online raspored za objave  i svoju (buduću) desnu ruku, jer zaista dosta pomaže. Pored toga, Buffer za sve vaše objave pravi skraćene linkove što vam omogućava da imate detaljan uvid u analitiku svega što podelite (kao što to radi Bit.ly).

Leave a Reply