Društvene mreže za traženje posla

Ako niste znali koliko su važne društvene mreže za traženje posla, ovo istraživanje će vas brzo u to uveriti.

 

Career Glider, organizacija koja se bavi posredovanjem između obrazovanja i zaposlenja, uradila je istraživanje o tome koliko su društvene mreže važne u traženju i nalaženju posla. Jeste li znali da čak 73% potencijalnih poslodavaca svoje zaposlene zapošljava preko društvenih mreža, a da će čak 93% HR menadžera pretražiti profile na društvenim mrežama potencijalnih kandidata, pre nego ih kontaktira?

Imati naloge na društvenim mrežama je važno, a imati ih uređene, kulturne, pristojne i nedvosmisleno jasne je od ključne važnosti – zašto? Naši nalozi na društvenim mrežama oslikavaju ko smo i kakvi smo, mnogo više nego što (mislimo da) znamo i, kao takvi, daju brojne informacije naim potencijalnim i budućim poslodavcima. LinkedIn je – u poslovnom smislu – apsolutno neophodan i sve je prisutniji u pretragama i valorizaciji pri odabiru kvalitetnog kandidata. Ako još niste, prekontrolišite svoj LinkedIn nalog i .

Rezultate istraživanja pretvorili su u infografik koji nam još potvrđuje da 79% poslodavaca zaposlene pronađe putem upravo LinkedIna, nasuprot Facebooku (26%) i Twitteru (14%), a evo i svih detalja:

 

Da li se slažete sa iznetim rezultatima i kakva je situacija u Srbiji po tom pitanju, šta mislite?

Leave a Reply