Društveni mediji nisu samo Facebook i Twitter

Činjenica je da su društveni mediji sve važniji u poslovnom svetu i da se sve više pažnje i novca usmerava u tom pravcu; rade se razne marketing i advertising akcije, brand awarenessi; otvaraju se korporativni blogovi, prave mikrosajtovi i raznorazne prezentacije. Kod nas je, nekako, sve svedeno na Facebook i Twitter, ali da postoje i (mnogi) drugi primeri društvenih medija i potencijalni kanali za komunikaciju, pokazuje ova detaljna i zbunjujuća infografika.

Iz nje možete videti kako je u pitanju vrlo kompleksna mreža najrazličitijih platformi, koje se mogu iskoristiti na razne produktivne i profitabilne načine.

 klik na fotku će je uvećati

Pored gorenavedenih Facebooka i Twittera, kod nas se još koriste i Blogspot i Tumblr blog platforme; Joomla i WordPress su namenjeni sajtovima; LinkedIn za poslovno povezivanje (mada smo videli da ga pojedini koriste i u druge svrhe); Flickr za deljenje fotografija i Slideshare za deljenje prezentacija i ostalog sadržaja; dok je Google+ slabo korišćen a Pinterest još uvek u povoju.

Za koje ste od navedenih primera još čuli ili ih isprobali? Takođe, volela bih da mi navedete konkretne primere za još neke internet platforme koje se kod nas koriste, a za koje možda ne znamo.

Izvor

About the author

Ivana Ćirković

View all posts

3 Comments

Leave a Reply