Facebook Media – novi servis za poznate i organizacije

Upoznajte Facebook Media, novi servis za sve koji ovu najpopularniju društvenu mrežu koriste kao marketinški alat.


U pitanju je projekat koji ima za cilj da svima koji Facebook koriste u poslovno/promotivne svrhe pomogne da se snađu i ponude najbolje od sebe/proizvoda/brenda/klijenta, postignu najbolju vidljivost, doseg i interakciju sa fanovima. U okviru Facebook Media nalazi se čitav set uputstava, saveta, predloga, primera dobre prakse i pouka razvrstanih po kategorijama, a evo šta je o tome imao da kaže direktor medijskih partnerstava u Facebooku, Nick Grudin:
“Svakoga dana, kreatori sadržaja – od digitalnih izdavača, preko javnih ličnosti pa do video producenata – koriste Facebook za povezivanje sa svojom publikom na inovativne načine. Stiču nove fanove, započinju konverzaciju i vode ka otkrivanju novih priča. U tom procesu, svi oni čine Facebook malo življim.
Mi u Facebooku smo posvećeni izgradnji platforme koja ove konekcije čini širim, bogatijim i dinamičnijim. Zato danas predstavljamo Facebook Media – kako bismo istakli odlične primere i nove trendove koji oslikavaju na koji način javne ličnosti, organizacije i mediji koriste Facebook da se povežu sa svojom publikom.”

Ono što sve nas zanima za što bolje prisustvo i konverziju našeg prisustva i rada na Facebooku jeste koje su to ključne stvari koje uvek moramo raditi? Pa, evo šta nam Facebook Media predlaže:
Objavljujte redovno i često – kako biste privukli više referala i dobili više fanova. U jednom od internih eksperimenata, Facebook je otkrio kako povećanje broja objava za 45% nedeljno dovelo do povećanja od 76% u izlaznim linkovima, 47% više fanova i 10% više lajkova
Delite fotografije, linkove i raznovrstan sadržaj – uz neizostavan call to action kako biste podstakli konverzaciju
Obavezno delite video sadržaj, takođe uz call to action, kako biste naveli fanove na vaš website. Ako niste znali, dnevno se na Facebooku objavi preko milijardu video priloga!
Kreirajte takav sadržaj koji će izazvati emociju, nagon za reagovanjem. Šta je to što će navesti vašeg fana ili onog koji to tek treba da bude da podeli bilo šta sa vaše stranice? Razmišljajte u pravcu identitifikovanja i emocije kada pišete naslove i birate fotografije – ključne stvari koje navode na deljenje
Tagujte druge kad objavljujete sadržaj – time povećavate vidljivost sadržaja na drugim tajmlajnovima, kao i šansu za bolji doseg.
A za poznate i slavne sa verifikovanim nalozima, tu je i Facebook Mentions app za bolju komunikaciju sa fanovima i osluškivanje šta se o njima priča i deli.
Proučite i javite kako vam se čini.

Leave a Reply