Greške na Twitteru: naučite iz primera KFC-a

Da li zbog toga što uskoro ulazi u pubertetsko doba ili šta (21. marta proslavio 10 godina), tek greške na Twitteru pojedinih brendova sve više spadaju u domen tinejdžerskih fantazija, što ćete videti na nedavnom primeru KFC-a.

 

greške-na-twitteru-m

Samo zato što targetirate mlade u svojim objavama i promocijama na društvenim mrežama, ne znači da treba ići po ivici i nesmotreno se previše zaigrati sa seksualnim konotacijama. Zašto? Jer se u gotovo 99,9% slučajeva završi obijanjem o glavu i cela priča ode u sasvim drugom (neželjenom) smeru, što je australijski KFC naučio iz svog sopstvenog (gorkog) iskustva.

U želji da dođe do novih i nešto mlađih kupaca, KFC je na Twitteru objavio fotografiju (koju su kasnije obrisali, suviše kasno) uz natpis:

 

“WARNING: #NSFW. Something hot and spicy is coming soon..”

 

greške-na-twitteru-v

Kao da “Finger lickin’ good” nije bio dovoljno loš izbor reči, KFC je nadmašio sebe ovim opisom uz fotografiju koja kao da je snimana za neki od XXX kanala, zar ne? 🙂

Gotovo trenutno, stvari su se izmakle kontroli i Twitter zajednica je odgovorila na očekivan način:

greške-na-twitteru-v1 greške-na-twitteru-v2 greške-na-twitteru-v3

Samo zato što razmišljate izvan kutije i imate klijenta (ili radite inhouse) koji je voljan da se “igra“, ne znači nužno da to i treba da radite. Nekada je bolje držati se proverenih metoda – ili unajmiti nekog ko će umeti profesionalnije da osmisli i implementira.

Savet za kraj: falusna konotacija u bilo kom obliku ili smislu (pogotovo u industriji hrane), nije dobar način promocije brenda. Osim ako nije u pitanju Durex (ne računajući sex related industriju).

greške-na-twitteru-v4

Leave a Reply