Hakerski napad na Chipotle Twitter nalog

Poznati i čuveni američki (meksički) fast food upravo doživljava PR krizu velikih razmera jer je u toku hakerski napad na Chipotle Twitter nalog.

 

Zvaničan Twitter nalog ovog fast food restorana prati preko 600.000 ljudi, koji upravo u ovom trenutku doživljavaju kolektivnu nevericu, kao i nepoverenje prema brendu, jer su dozvolili da im se desi ozbiljan propust. Brend je su napali hakeri koji sebe zovu TUGFeds i koji na njihovom zvaničnom kanalu objavljuju više nego uvredljive, pa i nacističke tvitove i fotografije:

hakerski_napad_na_chipotle_twitter_nalog_v

hakerski_napad_na_chipotle_twitter_nalog_v1  hakerski_napad_na_chipotle_twitter_nalog_v2

hakerski_napad_na_chipotle_twitter_nalog_v3

Ovo je samo jedan od razloga zašto brendovi ne treba da imaju samo jednu osobu zaduženu za social, naročito ne “komšijinog malog“. Ovakve i slične stvari mogu da se – ako ne preduprede, ono bar saniraju u samom startu – kad imate više ljudi zaduženih za online, neko će uvek pratiti dešavanja i pravovremeno reagovati kada dođe do ovakvih i sličnih reakcija promenom šifre preko mail adrese, za početak.

Nadamo se da će neko od nadležnih ipak videti i reagovati ubrzo, a ostaje nam da ispratimo šta će uraditi jednom kad primete ovaj ozbiljan propust. Inače, izgleda da im je i sajt pod napadom, ne uspevam da ga otvorim, a vi?

Leave a Reply