Nova Instagram opcija: Insta Story pitanja i odgovori

insta story pitanja i odgovori

Da li će nova opcija Insta Story pitanja i odgovori biti jedna od onih revolucionarnih promena na internetu?

Osim ako niste juče rođen, verovatno ste primetili navalu Q&A objava na Insta Storijima, kako lokalnim tako i onim svetskim. O čemu se radi?

Instagram je tokom današnjeg dana „pustio“ novu opciju u okviru koje je u Insta Storijima moguće podesiti mogućnost da vam pratioci i oni koji gledaju vaše storije, direktno postave pitanje. Za razlliku od dosadašnjeg načina komunikacije putem DM-a i to samo ako je profil koji pratite to dozvolio, sada je moguće direktno 1-na-1 kroz storije postavljati pitanja.

Zanimljiva opcija koja dodatno pojačava interakciju i komunikaciju između followera – pod uslovom da sami profili krenu da koriste ovu novu opciju, što svakako uveliko jesu.

Kako se podešava Insta Story pitanja i odgovori opcija?

Vrlo jednostavno. U istom delu gde se nalaze emoji, gif-ovi i lokacije, nalazi se i opcija Questions. Klikom na nju otvara se prozor iliti stiker, sličan onom za Anketu, gde upisujete šta želite da vas pratioci pitaju i tako objavite u okviru svog storija. Svako ko vidi tu objavu može vam u okviru istog tog prozora postaviti pitanje na koje možete odgovoriti tako što ćete podeliti to pitanje i ispod njega upisati odgovor.

 

Ono što je posebno zanimljivo jeste da se tokom deljenja vidi samo pitanje, ali ne i osoba koja ga je postavila, što mnogima može dati slobodu da pitanja upravo i postave. Sam prozor kao i pozadinu možete prilagođavati bojama, kao što radimo kad menjamo boju samih slova i tako dodatno ceo proces pitanja i odgovora učiniti zabavnijim.

Kako da znate da ste dobili pitanje?

Pitanja koja stižu putem Insta Story pitanja i odgovori neće vam se nalaziti u okviru DM-a, već ćete dobiti istu notifikaciju kao kad dobijete lajk ili komentar na objavu.

 

Biće interesantno ispratiti na koje će načine ovu novu funkciju Instagrama koristiti brendovi a kako influenseri. Samo da ne postane poput Ask.fm za odrasle.

Šta vi mislite o ovoj novoj opciji i jeste li je već dobili?

 

3 thoughts on “Nova Instagram opcija: Insta Story pitanja i odgovori

  1. dm_videography

    Nisam dobio…

  2. Miroslav Petrovic

    Postovana Ivana..da li ste vi u vezi sa MEKS-om? Ovo zvuci kao da sam Vam postavio pitanje o ljubavnom statusu.. 🙂 Ali ne ..pitam za wordpres…temu

  3. Miroslav Petrovic

    Boze, sada vidim da je i ovo Meks tema..tako da sve mi je jasno, hvala i oprostite na ovome..slobodno mozete da mi ne objavljujte ni jedan komentar.. 🙂 pozdrav

Leave a Reply