Kupovina preko Instagrama

Vruće vesti s’ interneta: nakon Instagram oglašavanja, na redu je i kupovina preko Instagrama i evo šta možemo da očekujemo.

 

U svom skorašnjem blog postu, Instagram je najavio novine u Instagram oglašavanju, koje podrazumevaju nove formate, povećanu relevantnost i širu primenu oglašavanja – kupovina preko Instagrama je jedna od tih novina.

Nakon godinu i po dana od puštanja reklama u rad (za sad, samo u 8 zemalja), kao i nedavna opcija karusel oglasa (opet, ništa kod nas) Instagram ide korak dalje i omogućava kupovinu preko ove mobilne foto aplikacije, pa ćemo tako – pored dugmeta “Sponsored“, sada biti u prilici da vidimo i odaberemo “Shop Now“, “Install Now“, “Sign Up” i “Learn More“, što će marketarima itekako napraviti više posla, ali omogućiti i više zabave i – na kraju krajeva – zarade.

kupovina_preko_instagrama_v

Instagram (tj. Facebook) na ovaj način želi da podstakne marketare i brendove da (troše više) urade više kako bi njihov proizvod/usluga/brend bili vidljiviji i privlačniji za krajnje korisnike. Od nekada “obične” platforme za deljenje fotografija, Instagram se za svega 2 godine (od kako ih je Veliki Brat kupio) transformisao u ozbiljnu reklamnu platformu koja ima veliki potencijal.

I to nije sve! Kao i na Facebooku, i ovde će biti moguće segmentirati ciljnu grupu, i to prema interesovanjima, godinama, polu i ostalim faktorima koje Veliki Brat ima.

Da li će i kada ove opcije biti dostupne i za naše malo tržište, nije poznato; a mene zanima šta mislite o ovim opcijama i kako će one uticati na dalje digitalno poslovanje?

Leave a Reply