#MojaSrbija promašaj iliti obavezna priprema pre kampanje

Kako da znamo da je #MojaSrbija promašaj? Pored toga što je počela u samoj turističkoj sezoni, nema jasne smernice i deluje – u najmanju ruku amaterski – Premijer i ekipa su napravili kardinalnu (da ne kažem početničku) grešku.


Da zanemarimo lični stav i potpunu nelogičnost organizovanja ovakve turističke kampanje u zemlji u kojoj je nezaposlenost visoka, primanja mala, u kojoj čitamo vesti o starijim osobama koje umiru od gladi – i da pogledamo sve to sa profesionalne strane nekoga ko se bavi digitalom.

#mojasrbija_promašaj_m
Juče je počela turistička kampanja #MojaSrbija koja ima za cilj promociju Srbije kao turističke destinacije, kao i da podstakne njene građane da ne letuju u inostranstvu, već da svoj zarađeni novac ostave u zemlji.

Jedna od najosnovnijih stvari koju svako ko se bavi ili misli da se bavi digitalom treba da uradi jeste da proveri i ispita ključne reči na internetu i na društvenim mrežama. Naizgled jednostavna stavka koju su čelnici Vlade prevideli, pa tako na Twitteru imamo nalog @MojaSrbija koji, između ostalog, ima i sledeće tvitove:


Šta mislite, ko je na korak da mu se hashtag pretvori u scenario sličan #McDStories ili #ObamaCareIsWorking?

Leave a Reply