Novi Facebook Page izgled 2014

Polako, ali sigurno, Facebook nas je navikao na svako malo izmene, pa tako sada imamo definitivni i obavezujući za sve Facebook Page novi izgled. Evo kakve nas sve promene očekuju od 13. juna.

Martovska najava izmene Facebook stranice za poslovno korišćenje ove nedelje dobija svoj konačni preobražaj – od 13. juna, sve stranice automatski prelaze na novi izgled i evo šta te promene nose sa sobom.
Pre svega, ne bih rekla da su bili previše inovativni, obzirom da “novi” izgled dosta lični na nekadašnji izgled Timelinea profila, ako se sećate.
Umesto dosadašnjeg izgleda, gde smo imali dve kolone podjednake širine za plasiranje sadržaja, informacije poput broja lajkova, Talking About This ispod naslova stranice i tabova sa kategorijama ispod samog Cover photoa, sada imamo jednu centralnu kolonu za objavu sadržaja i jednu manju (sa leve strane) na kojoj su podaci poput broja lajkova, koliko prijatelja se nalazi među fanovima i svi oni tabovi koji su se ranije nalazili ispod Covera.
Kako bi se lakše, kao administratori, snalazili u radu sa stranicom, najvažnije kategorije iliti tabovi za navigaciju nalaze se zakucani u vrhu stranice kako bi što brže  i lakše mogli da uđemo u panel za rad. Notifikacije, analitika, podešavanje – sve što nam treba je sad i odmah dostupno, bez ranije potrebe da skrolujemo do vrha stranice kako bismo ušli u dati deo.
Sa desne strane Covera sada se nalazi kratak info u vezi analitike gde možemo videti podatke o novim lajkovima, reachu, notifikacijama i porukama na nedeljnom nivou. I dalje je prisutna stavka “Pages to watch” koja vam omogućava da svoj Page poredite sa sličnima i boljima (tj. konkurencijom), uz malu napomenu da to “praćenje” nije nevidljivo jer njihovi administratori dobijaju notifikaciju svaki put kada ih neko doda u kategoriju za nadgledanje 🙂

Da li ste se već prebacili na novi Facebook Page izgled i kako vam se čini rad na njemu?

Leave a Reply