Top 5 grešaka na društvenim mrežama za brendove

Bilo da ste već prisutni, ili tek započinjete online karijeru, predstavljam vam top 5 grešaka na društvenim mrežama za brendove.

 

Iako se infografik koji ću vam predstaviti odnosi na male biznise i startupe, saveti se odnose na sve koji se upuste u online vode iliti vođenje naloga na društvenim mrežama. Nama koji “dišemo” društvene mreže ovi saveti mogu delovati izlišno, ali pojedini brendovi (čak i oni veći) i dalje prave neke od grešaka o kojima se u infografiku govori.

top_5_grešaka_na_društvenim_mrežama_za_brendove_m

 

Savet koji svima dajem, nevezano jesu li fizička lica ili klijenti jeste: uključi(te) se i slušaj(te), budi(te) ono što jesi(ste), ne spamuj(te), pruži(te) vrednost i komuniciraj(te). Ako ste prisutni samo kada vama to odgovara ili želite da izreklamirate svoj proizvod/uslugu – u startu ste osuđeni na propast i samo ćete gubiti i vreme i novac.

 

Prisustvo na društvenim mrežama iziskuje ozbiljno planiranje i analizu, izradu plana i strategije, implementaciju, kontinuirano i smisleno prisustvo. Ako niste spremni ili voljni da se ozbiljno posvetite izgradnji online brenda i reputacije, razgovarajte sa profesionalcima i prepustite taj posao onome ko o tome zna šta i kako da radi.

 

U svakom slučaju, bilo da sami krećete u online vode ili posao prepuštate nekom drugom, ovo je top 5 grešaka na društvenim mrežama za brendove:

Da li se slažete i šta biste još dodali na listu?

Izvor

Leave a Reply