Virtuelni put po Italiji

Koliko su društvene mreže promenile naše živote, privatnu i poslovnu sferu, pokazuje i odlična Facebook kampanja  italijanske firme San Pellegrino Fruit Beverages, koja nam poklanja besplatnu virtuelnu turističku turu po Italiji, a evo i kako.

 Sve što treba da uradite jeste da lajkujete njihovu Facebook stranu, a zatim sačekate svoj red da prošetate ulicama Taormina na Siciliji. Sicilija je odabrana iz razloga što samo voće dolazi sa ovog ostrva.
Razgledanje grada obavljate zahvaljujući Wi-Fi robotu kojim daljinski upravljate i sa kojim ste audio-video povezani, a kako u sebi ima ugrađen i aplikaciju za prevođenje, moguće je direktno komunicirati sa lokalnim stanovništvom, provežbati svoj italijanski i još bliže se upoznati sa gradom i kulturom. Sve to za tri minute, koliki je limit po posetiocu.
Robote je kreirala i realizovala firma Deeplocal, koja se bavi upravo ovakvim neobičnim i originalnim projektima za brendove (radili su sa Toyotom, Nikeom, Reebokom i mnogim drugima). Visina im je oko 1.5 metar, teški su oko 160kg i u sebi imaju ugrađen tablet i bežični priključak za live streaming. A kako se ne bi desilo da odlutaju gde ne treba, tu su San Pellegrino brend ambasadori, koji vam pomažu da doživite maksimum iz ovog iskustva.

Kampanja će trajati sve do 19. avgusta, pa požurite i javite mi kako ste prošli.

Leave a Reply