Zašto je važno biti na društvenim mrežama? [INFOGRAFIK]

Kad god se povede priča o onlineu, klijenti me često pitaju zašto je važno biti na društvenim mrežama i da li baš sve firme i brendovi sad treba da pootvaraju naloge na istim?

 

Kratak i jednostavan odgovor je: Da.

zašto-je-važno-biti-na-društvenim-mrežama-m
Objašnjenje: idete tamo gde vam je ciljna grupa, gde su vam konzumenti i krajnji kupci. Ako nisu danas, biće sutra; današnji klinci će svima, u nekom momentu, postati ciljna grupa i više niko od ne bi trebalo sebi da priušti taj luksuz neprisustva online.

Društvene mreže su dvosmerni kanal komunikacije i način da se međusobno upoznate sa svojom zajednicom; shvatite šta je to što ona traži od vas, kao i način da se predstavite u što kvalitetnijem i direktnijem svetlu. Prisustvom na društvenim mrežama, vi javnosti dajete bolji uvid u to ko ste, šta i kako radite, kao i mogućnost da vam se direktno obrate sa problemom, upute kritiku ili pohvalu; društvene mreže su vid korisničkog servisa 21 veka.

O svemu tome, jedan telekorisnički servis iz Velike Britanije, napravio je odličan infografik koji nam još detaljnije objašnjava sve gore navedeno:

zašto-je-važno-biti-na-društvenim-mrežama-v

Da li vam i koliko prisustvo na društvenim mrežama doprinosi poslu?

Leave a Reply