Kako sam postala Pampers mama

Kad imaš ženski portal, a ujedno si i mama koja se već 15 godina druži sa pelenama, nekako je logično da – u nekom trenutku – postaneš Pampers mama. Ovo je priča o jednom velikom brendu koji osluškuje i razume razvoj digitalnih komunikacija i za brend ambasadore bira stvarne osobe koje proizvod koriste i koje ga mogu preporučiti.

 

Pampers reklama Mame mamama osmišljena je tako da mame iz Srbije, Bosne i Rumunije (svaka u svojoj zemlji) testiraju Pampers pelene i preporuče ih ostalim mamama. Reklama je snimana u Rumuniji i svaka zemlja je poslala svoje predstavnice; Angelina Radulović i moja malenkost smo dobile sjajnu priliku da baš mi budemo brend ambasadorke i mame koje stoje iza svega što Pampers jeste i što predstavlja.

kako_sam_postala_pampers_mama_m

Otkud baš mi u celoj priči?

Brend kakav jeste, Pampers je mogao da bira koga će poslati za snimanje, a izabrao je Angelinu i mene i to zahvaljujući agenciji New Moment iz Beograda. Pored toga što obe imamo svoje ženske sajtove i blogove koje uspešno vodimo već duži niz godina, obe smo mame sa po troje dece i višegodišnje korisnice Pampers pelena. Naše saradnje počele su unazad par godina i, na obostrano zadovoljstvo, kulminirale ovom lepom i korisnom kampanjom.

kako_sam_postala_pampers_mama_v
Nekako, baš u vreme oko snimanja sam računala koliko je pelena, tokom ovih 15 godina, prošlo i još uvek prolazi kroz naš dom. Od 2000. godine pa do danas, moji dečaci su utrošili više od 10.000 pelena i još im se ne nazire kraj, jer najmlađi vragolan još uvek uspešno odoleva da potpuno pređe na nošu 🙂

A kako znam da su baš Pampers pelene najbolje za moje (i vaše) dete? Jednostavno, sa prvim sam detetom isprobala sve pelene koje su tada bile dostupne na tržištu, iako ih nije bilo u ovolikom broju kao danas – i svakim je nešto nedostajalo:

 

  • jedne su propuštale
  • druge su imale neprijatan miris
  • od trećih se osipao (toliko da je pedijatar prepisao višenedeljnu terapiju za izlečenje)

 

Pampers pelene su se, bez imalo zadrške i preterivanja, pokazale kao najpouzdanije i najugodnije za prvenca te sam, logično, sa njima nastavila i sa drugom dvojicom dečaka. I zaista, ni onda a ni danas, pelene nisu izgubile na kvalitetu – štaviše, samo su se popravljale.

Kroz prvobitnu saradnju sa njima i nebrojane razgovore, Pampers je prepoznao trenutak u kojem naše zadovoljstvo pelenama i tu autentičnost može da pretoči u iskrenu poruku mamama u čitavom regionu i eto kako sam završila kao Pampers mama 🙂 A sama činjenica da je video na YouTubeu do sada pregledan više od 1.000.000 puta potvrđuje da je saradnja bila više nego uspešna.

U trodnevnom druženju sa mamama iz regiona i stručnjacima iz samog Pampersa, naučile smo više o procesu izrade pelena, metodama i materijalima koje koriste, superupijajućem jezgru i dodatnim slojevima pelena koje pružaju još više zaštite i komfora za naše mališane. A najviše od svega, silno smo se zabavile testirajući izdržljivost Pampers pelena u odnosu na konkurentske: razlika je, što reče Angelina, zaista očigledna.

Utisci sa snimanja

Samo snimanje trajalo je jedan čitav dan koji je proleteo u trenu (bar mi se tako danas čini). Srećom, isplatili su mi se nekadašnji časovi glume kod Bore Kandića (čuvenog po legendarnoj ulozi Vuka Karadžića), pa tako nisam imala preteranu tremu, a i uspela sam da svoje izlaganje završim sa najmanjim brojem ponavljanja! Da, da, čak me je i ekipa pohvalila, a mlađani režiser me je zamenio za pravu glumicu (razuverila sam ga posle, no, svejedno, prijalo je).

kako_sam_postala_pampers_mama_v5

Inače, reklamu je radio poznati rumunski režiser Iulian Moga, zaslužan za mnoge komercijalne i muzičke spotove i prema nama se ophodio sa vanserijskim poštovanjem, pun strpljenja i razumevanja jer, samo je jedna mama među nama bila istinska glumica – sjajna Belma Košutić koja nas je, udružena sa Hatidžom Nuhić, dodatno uveseljavala šalama i opaskama, te je ceo dan protekao u dobroj atmosferi.

IMG_7134

Naravno da smo napravile gomilu snimaka koje nismo smele nigde da objavljujemo dok reklama ne počne sa emitovanjem (konkurencija nikad ne spava!). Mada, do danas nisam pustila većinu od njih, nekako, kao da ih ljubomorno čuvam za sebe jer, iskustvo je zaista dragoceno i neverovatno 🙂

 

Umesto zaključka

Ovaj tekst nije naručen niti je plaćena reklama za Pampers. Utisci i stavovi su autentično moji i stojim iza svake napisane reči. Nije slučajno Pampers to što jeste; iz godine u godinu su bolji, kvalitetniji, kredibilniji. Idu u korak sa vremenom, osluškuju nove trendove i mogućnosti – kako u poboljšanju kvaliteta svojih proizvoda, tako i u komunikacijskom smislu. Zbog svega toga, zbog toga što im verujem i što im godinama poveravam svoje najmilije, drago mi je što mi se ukazala prilika da postanem Pampers mama i podelim sa vama svoja iskustva 🙂

Leave a Reply