Coca Cola cenzuriše gay brak u reklami?

Početak 2014. godine i nije baš pohvalno startovao za giganta kao što je Coca Cola. Internet zajednica u Irskoj, ali i širom sveta je bukvalno eksplodirala nakon odluke Coca Cole da iz lokalne reklame “izbaci” gay bračni par. Evo o čemu se radi.

Fotka preuzeta odavde

Krajem prošlog meseca, Coca Cola je u Irskoj pustila reklamni video iz kampanje #ReasonsToCelebrate, iz kojeg je isečen deo koji prikazuje gay par koji stupa u bračnu zajednicu, zamenivši ga heteroseksualnim parom. Irski LGBT online medij, tim povodom, napisao je oštar protest koji je bio okidač za raspravu na Twitteru i ostalim društvenim mrežama.

Sama Coca Cola je kao razlog za ovu izmenu navela činjenicu da je u pitanju čista lokalizacija i ništa drugo, da samo rade u skladu sa zakonom jer, iako civilno partnerstvo jeste legalno u Irskoj, bračna zajednica između LGBT populacije nije, te nisu ni mogli da je u reklami prikažu.

Cela reklama


Reklama sa izmenjenom scenom

Ipak, online mediji i društvene mreže nisu zadovoljne ponuđenim odgovorom, usled činjenice da se originalna reklama sasvim slobodno emituje, između ostalog, u Velikoj Britaniji, Škotskoj i Severnoj Irskoj, gde gay brak takođe nije legalan.
Šta vi mislite o ovome?

Leave a Reply