Dan bezbednog interneta 2013

Danas je 05. februar – svetski Dan bezbednog interneta koji se u Srbiji obeležava od 2008. godine. Ove godine, slogan i cela kampanja zasnivaju se na jednostavnoj poruci „Connect with respect“, koja ima za cilj da podstakne mlade na odgovornije i bezbednije online ponašanje. 

S tim u vezi, napravljen je i promo video:

U vreme kada je internet nezaobilazna stvar svakoga od nas, potencijalne opasnosti koje vrebaju decu i omladinu su sve izraženije, kao i njihova zloupotreba. Zato je važno raditi na stalnoj edukaciji svih tih klinaca i klinceza, kako bi stekli pravi odnos prema online svetu i pretraživanju i izrasli u odgovorne i savesne mlade ljude, koji će internet koristiti na pravi način. U prilog tome, evo i jednog kratkog kviza – kako za njih, tako i za nas odrasle: Internet Safety IQ Quizz – proverite koliko vi sami poštujete druge online i usput se zabavite.
A tu je i korisna infografika za bezbedno društveno umrežavanje (naročito sad, pred Dan zaljubljenih), koju su sastavili ljudi iz američke kompanije za razvoj antivirusnih softvera, McAfee:

Leave a Reply