Preoblikovanje posla /Reshaping Work/ – regionalna biznis konferencija u Novom Sadu

preoblikovanje-posla-regionalna-konferencija

Preoblikovanje posla je nešto što nas, ma koliko se opirali, sve čeka. Digitalna transformacija i platformska ekonomija su u punom jeku i samo ih treba prigrliti na pravi način. Kako – jedno je od pitanja na koje odgovor pruža predstojeća konferencija u Novom Sadu.

Šta je platformska ekonomija?

U osnovi, u pitanju je termin koji se odnosi na trenutnu tranziciju koju vrše najsavremenije kompanije u svetu, a koje bi trebalo da se primene i na sve ostale kompanije, preduzeća, firme, preduzetništva. Ako ste pomislili na digitalnu transformaciju, u pravu ste, platformska ekonomija se umnogome oslanja upravo na nju, samu tehnologiju i mogućnosti digitalizacije poslovanja.

Zato je konferencija Preoblikovanje posla (Reshaping Work) značajna jer, iz prve ruke, na našem tržištu okuplja renomirane stručnjake iz Evrope i Srbije da, tokom dvodnevnog programa, razgovaraju i dele korisna iskustva iz oblasti savremenog poslovanja – na digitalnim platformama, a i šire.

rad na internetu - preoblikovanje posla

Zbog čega Reshaping Work?

Ukrajina, Srbija i Rumunija predstavljaju lidere u pružanju radnika na digitalnim platformama kako u Evropi, tako i širom sveta, te je ova konferencija sjajna prilika da se otvori diskusija o uticaju platformske ekonomije na radnike, poslove i samo društvo u ovom delu Evrope.

Preoblikovanje posla – program konferencije

Skup akademika, ljudi iz korporacija, preduzetnika, kao i regionalnih i nacionalnih kreatora politike odlična je prilika da saznamo i edukujemo se više iz oblasti “gig economy” pravca, digitalne transformacije i svega onoga u čemu se uveliko nalazimo, ali nas i čeka u bliskoj budućnosti.

Konferencija, koja se održava u organizaciji Centra za istraživanje javnih politika, će prikazati uzbudljiva akademska istraživanja o platformskoj ekonomiji Ukrajine, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Slovenije, Srbije, Rusije, Austrije, Velike Britanije, Holandije, Španije, Švedske i SAD-a. Područja koja pokrivaju biće: Ekonomija; Pravo i javna politika; Sociologija; Biznis i tehnologija. Konferencija se održava 27. i 28. februara u centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu (Rektorat), koja je smeštena u prelepom parku i univerzitetskom kampusu u mirnom gradskom okrugu, u blizini reke Dunav i u neposrednoj blizini centra grada.

preoblikovanje posla digitalni rad

Pored toga, zainteresovani učesnici moći će da pogledaju jedinstvenu umetničku izložbu u Kulturnoj stanici Svilara, koja je sastavni deo konferencije.

Zvanični jezik konferencije je engleski, u toku su prijave za early bird kotizacije (do 25. januara), a više detalja o programu i predavačima možete pronaći na zvaničnom sajtu.

Leave a Reply