3 nove Facebook izmene

Da internet nikad ne spava, pokazuju i ove 3 nove Facebook izmene, koje je ova društvena mreža juče najavila.

 

Do sada smo na svojim News Feedovima imali prilično isprepletenu mešavinu sadržaja vesti i objava svojih prijatelja, stranica koje smo lajkovali, kao i sve one aktivnosti koje naši prijatelji imaju; više ne.

U nameri da News Feed naprave što boljim i kvalitetnijim za individualno korisničko iskustvo, Facebook je napravio 3 nove izmene:

3_nove_facebook_izmene_m

1. Poboljšanje korisničkog iskustva

Ova izmena će najviše uticati na one Facebook korisnike koji nemaju mnogo prijatelja i/ili lajkovanih stranica jer je Facebook”olabavio” strogo pravilo po kojem ne možemo da vidimo više uzastopnih objava od jednog izvora. U prevodu, ovom izmenom nas navode da provodimo više vremena na News Feedu iliti samoj društvenoj mreži.

2. Objave prijatelja sa kojima smo često u kontaktu biće na vrhu News Feeda

Za razliku od prethodne, ova izmena najviše doprinosi naprednim korisnicima Facebooka, odnosno svima onima koji imaju mnogo prijatelja. Šta to znači? Svaka objava (status, fotografija, link, video..) koju postave prijatelji sa kojima smo češće u kontaktu biće nam prikazana pre ostalih vesti. Isto važi i za stranice koje smo lajkovali – one sa kojima imamo više interakcije, biće nam prikazane pre nego ostale. Na ovaj način, Facebook pravi balans između onoga što nam je zaista važno, nasuprot svemu onome što samo letimice pogledamo.

3. Manje neželjenog sadržaja

Možda i najvažnija izmena: aktivnosti naših prijatelja će, od sada, biti prikazivane na dnu News Feeda. Sav onaj sadržaj koji su komentarisali ili lajkovali naši prijatelji, a nama se pojavljivao na Feedu biće manje vidljiv, jer su ga korisnici okarakterisali – možda ne kao spam, ali svakako kao nešto što im nije bitno.

3_nove_facebook_izmene_v

Kako će ove izmene delovati na same Facebook stranice – ostaje da se vidi. Po starom dobrom Facebook običaju, ako kreiramo kvalitetan sadržaj na koji ljudi reaguju, bićemo vidljiviji. Ako ne – tu je uvek Facebook Ads 🙂

Leave a Reply