Direktne Instagram objave na Twitteru

Još od 2012. Instagram objave na Twitteru nije moguće postovati direktno, već samo putem copy/paste linka. Međutim, postoji način da se ovaj problem zaobiđe, a evo i kako.

direktne_instagram_objave_na_twitteru_m

Za sve koji su veliki ljubiteljli Instagrama, nemogućnost direktnog postovanja fotografija na Twitter definitivno je nezgodna stvar i korak nazad; naviknuti da instant šerujemo ono što želimo da podelimo sa svima, ukidanje nije dočekano sa odobravanjem.

IFTTT servis iliti If This Then That, omogućava da, u par jednostavnih koraka, zaobiđete Twitter zabranu i omogućite direktne Instagram objave na Twitteru. Potrebno je da kreirate nalog na njihovom sajtu, odaberete kanale koji vas zanimaju za spajanje i kreirate “recept” koji omogućava – kako da direktno postavljate Instagram fotke na Twitter, tako i da dobijate mail notifikacije o promeni vremena, izveštaj sa berze, željene vesti, postujete You Tube video direktno na Facebook Page i još mnogo toga.

direktne_instagram_objave_na_twitteru_v1
Nakon što ste kreirali nalog na IFTTT servisu i odabrali željeni “recept“, potrebno je da povežete Instagram i Twitter nalog i, od tada, Instagram objave na Twitteru postaju automatske.

direktne_instagram_objave_na_twitteru_v
Pored toga što možete birati između gotovih “recepata“, iste možete i sami da kreirate, u zavisnosti šta želite da radite i za šta vam treba: kao i u slučaju gore navedenog podešavanja, potrebno je povezati aplikacije/naloge i uklopiti ih sa željenom radnjom. Na primer, želite viralnu vest sa nekog sajta na svoj iOS ili Android telefon? Izabraćete željeni sajt (npr. Time), preuzeti IFTTT aplikaciju za Apple ili Android telefone i povezati u “recept“.

direktne_instagram_objave_na_twitteru_v2
Svaku akciju možete menjati, deaktivirati i ponovo vraćati, u zavisnosti kad i kako želite; a sam pristup servisu i njegovim aplikacijama je vrlo jednostavan i ne zahteva previše koraka.

Isprobajte i javite kako vam se dopada 🙂

 

Leave a Reply