Facebook kampanje – kako to rade u Indiji

Facebook kampanje su tu da nas animiraju, zaintrigiraju, informišu,zainteresuju, privuku ka određenom brendu ili usluzi. Ma kojim poslom da se bavite, treba da ste na Facebooku i treba da radite kampanje jer, jednostavno – tamo ste gde vam je i ciljna grupa. A klinci, omladinci i mlađa populacija je svima ciljna grupa – ako ne sad, onda kroz koju godinu. U to ime, evo jednog odličnog primera koji nam dolazi iz Indije.

Jedna od najvećih kompanija koja se bavi opremanjem spavaćih soba i kupatila u Indiji, Portico, pokrenula je kampanju kako bi promovisala novu kolekciju modernog i smelog dizajna namenjenu mlađoj populaciji. To su uradili tako što su u dvorištu fakulteta Sophia prošle nedelje organizovali borbu jastucima između studenata, a sve u tonu slobodnog duha mladih. Borba je preneta i u online svet putem Facebook aplikacije (uslovljeno lajkom stranice) u okviru koje učesnici biraju nekog sa liste prijatelja za protivnika i kreće borba virtuelnim jastucima. Svaki udarac može vam doneti pozitivne i negativne poene: na dnevnom nivou, tri učesnika sa najvećim brojem osvojenih poena dobijaju vaučer u vrednosti od po 1000 rupija, dok tri učesnika sa najvećim skorom na kraju kampanje osvajaju PS3 500 GB, Sony Xperia U i Canon PowerShot A1400 Point & Shoot.
  
Aplikaciju je radila agencija Brand Design, a za pristup istoj je neophodan lajk, kao i ostavljanje broja mobilnog telefona.

Leave a Reply