Facebook Want i Collect opcije za brendove

Ako pratite strane sajtove, sigurno vam nije promakao tekst o novoj Facebook opciji za brendove  – u pitanju su opcije Want i Collect. Kako kažu na PR Daily-ju, jedno je kada ti se nešto sviđa, a sasvim drugo kada nešto želiš.

Po svemu sudeći, u pitanju je opcija koja dosta liči na Pinterest jer, svi ti proizvodi na koje budemo kliktali da ih želimo i koje budemo sakupljali, postaju deo tzv. kolekcije koja se dalje može razgledati, komentarisati i deliti, stvarajući tako virtuelne liste – kataloge željenih proizvoda. Brendovima će ove opcije, koje su za sada u  testnoj fazi za svega nekoliko njih, biti odličan pokazatelj šta prolazi a šta ne kod konzumenata; na čemu bi trebalo dodatno poraditi, a šta možda povući iz prodaje i slično. Brendovi koji su dobili mogućnost da Want i Collect ispitaju su: Victoria’s Secret, Pottery Barn, Neiman Marcus, Michael Kors, Smith Optics, Wayfair, and Fab.com. 
 
Vremenom, opcije će postati dostupne i vidljive za sve, kada će, pretpostavljam, brendovi koristiti „udicu“ tipa „Pogledajte najpoželjnije proizvode ovog meseca – jer ste vi to birali!“ i slično.
Korak više ka omogućavanju da Facebook postane više e-commerce friendly i postane najveća društvena mreža za online kupovinu?

You may also like...

Leave a Reply