Društvena mreža za obolele od raka dojke

Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, ali se žene sa ovom ozbiljnom bolešću bore tokom čitave godine. Statistike su crne, jer ukazuju na to da će jedna od osam žena u nekom periodu svog života oboleti od ove bolesti i zato je gospođa Mary Ray pokrenula društvenu mrežu koja povezuje obolele žene sa onima koje su kroz golgotu uspešno prošle.

My BC Team (My Breast Cancer Team) je društvena mreža koja je nastala sa ciljem da poveže žene koje su obolele od raka dojke sa ženama koje su ovu bolest preživele, a radi deljenja saveta, pronalaženja podrške i utehe u teškim trenucima. Svaka korisnica otvara svoj profil u okviru kojeg stoje podaci o mestu prebivališta, godinama, tipu raka dojke od kojeg je obolela, kao i podaci o eventualnim tretmanima. Ovi podaci su tu da se međusobno upoznaju, razmene konkretnije informacije o lekarima, načinima lečenja i slično. Svaka korisnica ove društvene mreže ima i svoju tablu na koju može slobodno kačiti lične fotografije ili inspirativne i motivišuće slike, citate, poruke…u pitanju je kombinacija Pinteresta, Instagrama i Facebooka, koja omogućava lakše korišćenje i upotrebu ove mreže. 
Na ovoj društvenoj mreži postoji i Q&A kategorija, u okviru koje možete pronaći odgovore iz prve ruke na neka najčešća pitanja koja se tiču ove bolesti.
Osmišljavajući ovu neuobičajenu  društvenu mrežu, Mary Ray je želela da napravi online grupu podrške za sve žene kojima je ona potrebna, uključujući i nju samu, jer je rak dojke otkrila u nedelji pred svoj 55 rođendan! A podrška joj je itekako potrebna, jer joj predstoji dupla mastektomija polovinom decembra.

Leave a Reply