Hillary Clinton na Snapchatu!

Društvene mreže su uticajnije nego ikad, što Hillary Clinton na Snapchatu upravo i dokazuje.

hillary_clinton_na_snapchatu_m

Trend koji će se kod nas pojaviti tek za koju godinu (setite se samo Obamine 2008 kampanje i kad su delovi iste pokušani da se imitiraju kod nas), jeste činjenica da društvene mreže (odavno) više ne služe za puku zabavu i/ili promociju brendova. Cela američka 2016 predsednička kampanja se raširila po društvenim mrežama i Facebook odavno nije glavni igrač. Izbori se sada dobijaju i na Twitteru, Instagramu, Pinterestu, pa i na Snapchatu – društvenoj mreži koja se smatrala klinačkom zabavom.

Kako prenose mediji, predsednički kandidat Hillary Clinton otvorila je nalog na Snapchatu fotografijom iz mlađih dana i natpisom “Yaaas, Hillary“, a planira da ga koristi za “LiveStory” prenose tokom svoje predsedničke kampanje.

hillary_clinton_na_snapchatu_v

Biće interesantno pratiti poteze političara na društvenim mrežama i, iuopšte, kako ih koriste – iz više razloga. Pre svega, imamo mogućnost da prisustvujemo razvijanju društvenih mreža u još ozbiljniju platformu i komunikacijski alat; pored toga, biće zanimljivo videti u kojoj meri će se američki potezi preslikati na nape podneblje, obzirom da trenutna situacija u zemlji naginje ka tome da nam se smeše izbori i pre nego mislimo.

Šta vi mislite o upotrebi društvenih mreža u ovogodišnjoj predsedničkoj kampanji i imaju li zaista toliki uticaj kako se priča i navodi?

Leave a Reply