Koliko brzo se zaljubljujemo u vreme društvenih mreža?

U kojoj meri su nam društvene mreže promenile život, pa i ljubavne odnose koje imamo, govori i jedno interesantno istraživanje koje je sprovela britanska e-commerce firma, Pixmania.
fotka preuzeta odavde

Nekada je za udvaranje i zaljubljivanje bilo potrebno vreme, pridržavali smo se nekih ustaljenih pravila tipa, kad i ko prvi zove a ko uzvraća poziv, koliko se čeka do sledećeg susreta i tome slično. 
Danas, kada smo od druge osobe daleko svega jedan lajk, tvit, DM i SMS poruku, stvari su nešto drugačije.
 
Moderni parovi se danas zaljubljuju duplo brže u odnosu na generacije njihovih roditelja; nekadašnje čekanje da prođu tri dana pre prvog poziva, danas se svelo na svega nekoliko sati i to zahvaljujući SMS-ovima, mailu, Facebooku i Twitteru. Istraživanje koje je ova firma sprovela, pokazalo je da se parovi “zaljubljuju do ušijunakon 224 tvita, 163 SMS-a, 70 Facebook poruka, 37 maila i 30 telefonskih poziva – što se sve desi u manje od mesec dana. U ranije vreme, kod parova od 55 godina i onih starijih, parovi su se zaljubljivali nakon više od 2.5 meseca.
  
fotka preuzeta odavde

U anketi je učestvovalo oko 2500 ljudi od 16 do 55 godina, a među pitanjima su bila i ona poput metode muvanja (twitter ispred SMS-a, dok je telefonski poziv tek treći izbor). Isto tako, 34% ispitanika reklo je kako redovno šalju seksualne poruke partner, dok je 52% istaklo kako im moderna tehnologija olakšava komunikaciju sa partnerom. Sa druge strane, moderne tehnologije su promenile i način na koji se danas raskida: 36% raskida telefonom, a 27% ispitanika raskinulo je putem SMS poruke, a 13% putem društvenih mreža.
Društvene mreže su umnogome doprinele da imamo bolji i širi pristup svetu, stižemo brže do traženih informacija, ali i do ljubavnih partnera 🙂
 Takva je situacija u UK, šta mislite kako je kod nas?

Leave a Reply