Inovativna Trace Your Road Lexus promocija

Za potrebe promocije novog modela automobila IS Hybrid, italijanski Lexus kreirao je i realizovao jedinstvenu kampanju zasnovanu na eksperimentalnoj video igrici sa Jarnom Trullijem, vozačem Formule 1 u glavnoj ulozi.

Kompanija je, u saradnji sa agencijom Saatchi&Saatchi, osmislila real time video igru u okviru koje je deset odabranih fanova dobilo priliku da se vozi, rame uz rame, sa vozačem formule 1 Trullijem u novom IS Hybrid Lexusu,a na trkačkoj stazi koju sami iscrtavaju na iPadu! Sve ovo se dešava u hangaru, prilagođenom za ovaj vid vožnje. Pored toga što učesnici u toku same vožnje iscrtavaju stazu po kojoj ih Trulli vozi,cilj igre je da se pogodi 7 odabranih dodirnih tačaka u najkraćem vremenu –  što donosi bonus poene, a pobednik je onaj sa najboljim skorom. U slučaju da auto sleti sa staze ili previše uspori, igrač gubi poene, tako da je neophodno kreirati takav put kojim se lako i brzo može voziti i koji će dovesti do tih bonus poena.
Reklama i promocija su urađene u saradnji sa milanskom Saatchi&Saatchi agencijom, a sve se odigralo 26 jula u jednom od hangara nedaleko od Rima.
Odličan spoj online i offline aktivnosti u kombinaciji sa video i game kreativnošću, koji postavlja standarde za ostale brendove da ih dostignu i preteknu – šta vi mislite?

Leave a Reply