Novine u Facebook Page Timelineu

Gotovo iz dana u dan, content manageri i svi ostali koji vode Facebook Page stranice brendova imaju pune ruke posla, umnogome i zbog izmena koje ova društvena mreža pravi. Evo nekoliko novina koje su se pojavile poslednjih nekoliko dana.

Koristeći fotografije, video klipove i statuse – sada je moguće napraviti filmove na novom Facebook Pageu. Timeline Movie Maker je aplikacija kojoj pristupate pomoću Facebook naloga i koja vam vrlo brzo napravi film kombinujući fotke, video klipove i statuse. Odabrane detalje je moguće menjati i prilagoditi vašim potrebama i porukama, takođe je moguće menjati i muziku i, nakon što završite sa svime – klikom na share film je podeljen na samom Facebooku. Timeline Movie Maker odlična stvar za sve koji žele da svoje i/ili brend priče podele na kreativniji način. i, što je najvažnije, aplikacija je potpuno besplatna.

Druga novina (još uvek u beta verziji) jeste Instant Insights – opcija koja vam omogućava da, bez da idete do Page Insights, uz svaki post vidite postotak fanova do kojih ste time doprli. Tu, tačnije, postoje dve varijante – ukupan broj korisnika do kojih ste doprli, kao i procenat korisnika do kojih ste doprli kroz promociju – ako koristite kampanje na ovoj društvenoj mreži. Drugi detalji još uvek nisu poznati, ipak, samo je pitanje vremena.

Fotografija uzeta odavde

Najsvežiju novinu predstavlja pet nivoa administrativnog pristupa Facebook pagea za brendove, a to su:
–    Top Level Administrator – Manager
–    Cintent Creator
–    Moderator
–    Advertiser
–    Insights Analyst
Menadžer je taj koji određuje stepen pristupa ostalim korisnicima, a privilegije svake opcije su sledeće:

Fotografija uzeta odavde

Tu je i opcija zakazivanja vremena objave posta koja se može sačuvati i do šest meseci unapred: ukucate željenu poruku, kliknete na ikonicu sata u donjem levom uglu i odaberete željeni datum i godinu. Do sada ste za ovu opciju trebali koristiti druge servise, poput HootSuite ili Buffer, a sada je to moguće raditi direktno sa Facebooka.

Leave a Reply