Pepsi Like mašina

U trci da prikupe što više poklonika, brendovi koriste najrazličitije pristupe i načine. Nedavno sam pisala o Koci Tamanici i Podeli radost Singapur style, ovoga puta predstavljam Pepsi kampanju koja je usmerena na društvene mreže, tačnije Facebook.

Promo lice za Pepsi je Beyonce, a kako je ona trenutno na svojoj jednogodišnjoj turneju, eto načina da se spoji lepo i korisno i ispromoviše ovaj napitak na (do sada) nesvakidašnji način. Šta su uradili? Pepsi je iskoristio Beyoncin koncert u Belgiji da predstavi Pepsi Like mašinu – vending aparat koji vam izbacuje Pepsi ili bilo koji drugi njegov proizvod po vašoj želji, nakon što lajkujete njihovu zvaničnu Facebook stranicu.

Dva su načina da stranicu lajkujete: bilo putem svojih mobilnih telefona ili direktno na samoj vending mašini – koja ima ugrađen touch screen sa već istaknutom Facebook stranicom na koju se potom ulogujete. Lajkujete stranicu, izaberete vrstu Pepsija koji želite i nagrađeni ste besplatnim napitkom!

U pitanju je pokušaj kreiranja novog načina podele uzoraka, a u isto vreme i pokretanje call to action metode, kao i prikupljanje novih fanova i potencijalnih konzumenata. Na ovaj način, Pepsi  je dobio tačne podatke koliko je ljudi iskoristilo promociju, lajkovalo stranicu, kao i koje vrste napitka su im se dopale. Jedino šta nas može ostaviti u nedoumici jeste sumnja da li računar unutar Pepsi Like mašine negde prikuplja i odlaže korisnička imena i lozinke (mada, ne bi smeli) svih koji ga koriste kako bi lajkovali stranicu.

Leave a Reply