Pola Srbije na Facebooku!

Prema analizama Socialbakersa, platforme za analizu društvenih medija, pola Srbije trenutno ima naloge na Facebooku iliti 3.570.380 ljudi, što našu zemlju svrstava na 46 mesto u svetu! Šta je još analiza pokazala, kada je Srbija u pitanju?

 

U odnosu na broj stanovnika zemlje, Facebook penetracija je 48.61% i zapanjujućih 113.74% u odnosu na ukupan broj korisnika interneta. U poslednjih 6 meseci, broj korisnika Facebooka u Srbiji porastao je za gotovo 100.000.

Ovi podaci našu zemlju stavljaju ispred mnogo razvijenijih zemalja ekonomski, poput Italije, Francuske i Nemačke. Ostali podaci govore da je najzastupljenija starosna grupa od 18 do 24 godine iI to 31%, za njom slede oni od 25 do 34 godine – 28%, 35-44 godine 15%. Kada je u pitanju odnos polova, muškarci su zastupljeniji na Facebooku sa 55% na prema 45% koliko je žena.

Analiza je, između ostalog, pokazala i koje su fan stranice najpopularnije u Srbiji i u prvih pet našla se i fan stranica Novaka Đokovića. Od brendova, naši ljudi najviše vole Coca Colu, Enci Menci, Smoki, Red Bul I Disneya; emisija Slagalica našla se na visokom drugom mestu po pitanju zabave; dok je bivši predsednik Boris Tadić na prvom mestu po pitanju politike na Facebooku.

Više detalja potražite na samom sajtu Socialbakers.

Leave a Reply