Zašto koristiti društvene mreže?

Ako se i dalje pitate zašto koristiti društvene mreže (i koje), možda vam ovaj tekst pomogne i podstakne vas da (konačno) pokrenete svoje online prisustvo.

 

Društvene mreže, evidentno, ne služe samo za druženje i  zabavu već predstavljaju odličan alat i kanal komunikacije za povezivanje sa klijentima i poštovaocima vaše usluge/brenda/kompanije. I, pitanje više nije zašto ih koristiti već – šta ste čekali do sad?

zašto-koristiti-društvene-mreže-v

Takođe, dvoumljenje da li imate adekvatan proizvod ili uslugu za društvene mreže ne pije vodu jer – svi su online i svi treba da su online. Ma kako mislili da je to što vi radite ili predstavljate nedoraslo, neprikladno, dosadno za predstavljanje u digitalnom svetu – razmislite ponovo, a evo i zašto.

Autoservis Meda

Samo u Beogradu, postoji na stotine auto servisa koji nude najrazličitije usluge za vašeg četvorotočkaša. Pitanje je kako, u moru ponuda, odabrati onog pravog? Prisustvo na društvenim mrežama može da pomogne; povećava vidljivost, izgrađuje poverenje i kredibilitet. Kako, pitate? Prisustvom tamo gde vam je ciljna grupa, rešavanjem problema – pisanjem o svemu onome što vas zanima u vezi održavanja vašeg automobila, komunikacijom sa fanovima. Autoservis Meda je oko sebe izgradio vernu zajednicu i ljude koji veruju onome što rade. Kako znam? Tako što nakon 5 godina održavanja u jednom servisu, juče sam svoj auto odvezla upravo kod njih na servis, kontrolu i zamenu guma.

zašto-koristiti-društvene-mreže-v1

Naxis Taxi

Primer koji rado volim da koristim u svojim treninzima jeste Naxis Taxi. Ljudi su prepoznali važnost brzine i real time informacija, otvorili Twitter nalog i proširili svoje usluge na Twitter naručivanje vozila. Rezultat? Porast broja vožnji za 30-50%! Kako znam? Prosto – korisnik sam njihovih usluga i svakog sam taksistu pitala da li im se isplatilo prisustvo udruženja na Twitteru i za koliko se povećao obim posla.

Trista.rs

Instagram je samo za pokazivanje? I da i ne; pametno iskorišćen, Instagram je odličan kanal promocije i prodaje, a fotolab Trista.rs je odličan primer. Ako autoservisa u Beogradu ima na stotine, isto toliko ima i foto radnji. Kako ostati konkurentan, u vrhu pretrage, zanimljiv korisnicima u vrsti usluga koje se danas, priznajmo, mogu i kod kuće izvršiti (foto papir i štampač pojedinima sve rešavaju)? Trista.rs je prva kod nas osmislila način da ljubiteljima Instagrama pruži stvarniji i opipljiviji produkt korišćenja ove društvene mreže i tako je nastala čitava paleta proizvoda koji su u svetu odavno prisutni. Da, nisu izmislili ništa novo, ali bili su prvi i postigli dobar uspeh. U vreme masovne proizvodnje i uniformisanih proizvoda, personalizacija dobija na sve većem značaju i ovi proizvodi definitivno imaju tu notu.

zašto-koristiti-društvene-mreže-v2

Ako želite da izgradite svoje prisustvo na internetu i društvenim mrežama, a još se dvoumite kako – kontaktirajte me, pokrenućemo priču zajedno 🙂

This post is also available in: English

Leave a Reply