SoGe ebankarstvo – primer uspešnog omnichannel marketinga

Iako se o njemu govori kao o nekom novijem trendu, omnichannel marketing nije nepoznanica na našim prostorima i SoGe ebnakarstvo je upravo primer jedne dobro osmišljene i sprovedene integrisane kampanje koja je donela rezultate.

 

soge-ebankarstvo-m

Ne ulazeći u to da polemišemo oko toga da li se koristi termin multichannel, crosschannel ili omnichannel marketing, u pitanju je vrsta marketinga koja koristi sve raspoložive kanale – tradicionalne i digitalne kako bi se postiglo smisleno i korisno korisničko iskustvo. Još prostije, kad govorimo o omnichannel marketingu, misli se na ATL, BTL, PR, online komunikaciju i sve one alate kojima postižemo da  prenesemo onu poruku koju želimo da korisnici prime na način i platformama koje su im prirodne, a koje će podstaći interakciju i željenu akciju na obostranu korist.

I upravo je to postigla SoGe ebankarstvo kampanja koja je realizovana krajem prošle i početkom ove godine i zadovoljstvo mi je što imam priliku da te detalje podelim sa vama, utoliko više jer sam i sama bila deo ove sjajne priče.

Kako je izgledala SoGe ebankarstvo omnichannel marketing strategija?

Svesni da uvode inovativnu uslugu u elektronskom bankarstvu u Srbiji, Societe Generale je odlučila da istu i propisno predstavi, realizujući integrisanu kampanju „Mali korak za čovečanstvo, veliki za bankarstvo“, kojom je lansirala najsavremeniji e-banking servis i otvaranje prve onlajn ekspoziture u Srbiji.

Tom prilikom, korišćeni su sledeći OMC alati:

  • Mass media advertajzing (TV i print reklame, bilbordi,..)
  • Onlajn mediji (najpoznatiji relevantni portali, baneri,..)
  • Društvene mreže (Facebook, Twitter, Instagram YouTube)
  • Saradnja sa influenserima (pokrivene sve ciljne grupe, od milenijalsa, preko roditelja, žena, early adoptera, preduzetnika, IT-jevaca, marketara)
  • Panel diskusija sa prenosom uživo (u okviru koje je realizovan i prvi live chat sa onlajn bankarom i predstavljeni su detalji nove usluge) u kojoj su učestvovali: Sava Savić, pomoćnik ministra za informatičko društvo, Vuk Kosovac, izvršni direktor za strategiju i marketing Societe Generale Srbija, prof. dr Dragan Varagić, bloger i konsultant u oblasti e-poslovanja, Igar Brnabić, predstavnik Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Mićo Basara, direktor razvoja u kompaniji ComTrade, a panel je moderirao Zoran Stanojević, autor emisija na RTS-u
  • Interna kampanja (newsletteri, direktan kontakt sa klijentima, promocija u ekspoziturama, sms,..)

A rezultat?

 soge-ebankarstvo-v

soge-ebankarstvo-v1

Odlična pokrivenost u svim većim medijima u zemlji, podstaknuto interesovanje ciljnih grupa i pokrenuta konstruktivna diskusija o ebankarstvu u Srbiji; detaljno predstavljena nova usluga koja – pored onlajn ekspoziture u vremenu od 08-22 sata, obuhvata i opciju digitalnog potpisa kojim je moguće završiti bankarske usluge (pa i dogovaranje kredita, štednje i sl.) potpuno onlajn i bez fizičkog odlaska u banku.

soge-ebankarstvo-v2

soge-ebankarstvo-v3

Predstavljanje usluge nastavljeno i u samim ekspoziturama svakodnevnim kontaktima sa klijentima banke, sms i email kampanjama, pozivima, dikretnim kontaktom, kao i aktivnim online prisustvom u vidu reklama i komunikacijom na društvenim mrežama.

Danas, nakon gotovo godinu dana, SoGe ebankarstvo je i dalje prvo takve vrste u našoj zemlji i koristi ga sve više ljudi u svakodnevnim okolnostima, shvatajući značaj uštede vremena i novca u ovoj inovativnoj digitalnoj usluzi.

This post is also available in: English

2 thoughts on “SoGe ebankarstvo – primer uspešnog omnichannel marketinga

  1. Gaga

    Generalno bullet-proof marketing strategija danasnjice. Okrecemo se mladjim generacijama i POGOTOVO online usluge promovisemo online kanalima. Super.

Leave a Reply