Šta nas mačke mogu naučiti o kreiranju sadržaja?

šta-nas-mačke-mogu-naučiti-o-kreiranju-sadržaja-mačka-na-krevetu

Šta nas mačke mogu naučiti o kreiranju sadržaja i kako da budemo bolji u onome što radimo?

U čemu je fora sa mačkama i internetom? I kako da vaš sadržaj bude primećen, upečatljiv, zanimljiv i deljiv kao svi ti mačkarski memei?

Voleli ih ili ne, mačke su definitivno specifična bića. Svojeglave, samožive, ekstremne u tome da sebe uvek stave na prvo mesto. Istovremeno, beskrajno graciozne i nezavisne, neodoljive, prodorne i prepoznatljive.

šta nas mačke mogu naučiti o kreiranju sadržaja?

Hm.

Zvuči upravo onako kako bi sadržaj o kojem razmišljamo i koji kreiramo trebalo da bude. Jedinstven i originalan, upečatljiv i nezaboravan, siguran i da pogađa suštinu. Kako?

Kreiranje sadržaja poput mačke

Tekst je izvorno nastao kao objava na Instagramu (ovde), međutim zaslužuje da se nađe i ovde, pa bih rado da prodiskutujemo na ovu temu.

👉🏻 Znaj svoju vrednost. Oblast koju pokrivaš, industriju iz koje dolaziš, ekspertizu koju ‘stavljaš na sto’. Znanje o onome što radiš i deliš neminovno u sadržaju odražava sigurnost u sebe i ono što deliš.

👉🏻 Budi ono što jesi. Da, na tržištu ima dosta konkurencije i sigurno da neki rade bolje. Ne dozvoli da te to poremeti i učini da posumnjaš u sebe, svoje kvalitete i ono što nudiš.

👉🏻 Ne skači na svaki trend. Samo zato što je nešto danas u fokusu ne znači da treba da je i u tvom. Osim ako baš baš nije relevantno za ono što ti ‘donosiš na sto’.

👉🏻 Igraj se. Onda kad ti želiš, sa čim želiš i na svoj način. Pružanje ekspertize na način koji je istovremeno od pomoći i zabavan pomaže da se sadržaj istakne i bude prepoznatljiv u oblasti koju pokrivaš.

Mogla bih još mnogo poredbenih primera da dam, međutim, poenta koju želim da istaknem je ta da – kad znaš ko si, gde si i koju vrednost pružaš – to se neminovno odražava na sve što radite, stvarate, kreirate i vaša ciljna grupa se prirodno priklanja tome.

Budite kao mačka sa svojim sadržajem. Kreirajte ga na takav način da bude iskren, nesputan, neočekivan, zavodljiv i istrajan, ali uvek sa poentom i kvalitetnom, merljivom, konvertujućom vrednošću i uspeh neće izostati. Neka  vaš sadržaj bude poput mačke koju svi vole.

šta nas mačke mogu naučiti o kreiranju sadržaja ivana i loki

Niste sigurno kako to da naučite i primenite u svom poslu? Loki i ja ćemo vas naučiti sve o tome na predstojećoj SEO Copywriting obuci, poslednjoj u ovoj godini. Prijavite se klikom ovde i rezervišite svoje mesto 25. i 26. novembra!

1 Comment

  1. Norvežanin

    Loki kao nordijski bog. 🙂 Sjajno, ja se baš toliko ustručavam da nastavim da pišem jer sam nesiguran, a eto imam tri mačke, mogao bih nešto da naučim od njih. 🙂

Leave a Reply