Google daje veći ranking za mobile-friendly sajtove

Velike promene se dešavaju u algoritmu najvećeg pretraživača: Google daje veći ranking za mobile-friendly sajtove.

 


Od 21. aprila, oni sajtovi koji imaju responsive temu (sajt prilagođen svakom uređaju: desktop, laptop računaru, tabletu i mobilnom telefonu) imaće bolju poziciju na pretraživaču. Isto se odnosi i na aplikacije koje su indeksirane u App Indexing alatu. Ovo nam samo govori da je – ako još niste – sad krajnje vreme da svoj sajt presvučete u modernije teme i templejte jer, vrlo brzo, svi oni koji ostanu na starom tipu prikazivanja sadržaja vrlo verovatno neće ni postojati u pretraživačima.

google_daje_veći_ranking_za_mobile_friendly_sajtove_v
Postoji vrlo lak i jednostavan način da testirate kompatibilnost svog sajta, pomoću jednog od Googleovih alata – test prilagođenosti za mobilne uređaje. Sve što treba da uradite jeste da ukucate URL adresu u predviđeno polje i sačekate nekih minut za analizu.

Pojavom pametnih telefona i jeftinijih internet paketa, ozbiljno je porastao procenat korišćenja interneta preko mobilnih telefona i 2015. godina se već najavljuje kao godina mobilne dominacije, o čemu se više možete informisate u odličnom članku o mobilnim marketing statistikama za ovu godinu.

mobile web usage
Koliko često vi koristite internet preko mobilnih uređaja?

Leave a Reply