Haljinomanija – fenomen internet virala

Jučerašnja haljinomanija – fenomen internet virala je mogla da vas zaobiđe jedino ako ste prespavali/preskočili čitav dan.

 

haljinomanija_m

U samo 24 časa, fenomen #TheDress je imala preko 2.4 miliona tvitova i oko 662.000 rezultata u Google pretraživaču. Nema sajta koji nije objavio jednu ili nekoliko vesti o debati koja je podelila internet, pa i čitav svet – da li je haljina belo-žuta ili plavo-crna?

haljinomanija__

Ono što je meni interesantno u celoj priči jeste činjenica da je jedna tako banalna stvar uspela da zaseni sve tekuće ozbiljnije i važnije teme: od poskupljenja struje u Srbiji, ubistva najvećeg ruskog opozicionara na sred ulice, pa do smrti Dr Spoka.

U celoj ovoj viralnoj situaciji, najbolje je prošla firma koja prodaje haljinu – a koja je postala najprodavaniji komad odeće (i plavo-crna je), a poseta sajtu je skočila za 2000% od njihove najveće posete!

haljinomanija_

Haljinomanija je tek jedan u nizu primera da moć interneta i društvenih mreža nikako ne treba zapostavljati – sve je počelo objavljivanjem fotografije haljine na Tumblru i jednostavnim pitanjem “Koje je boje?“, a ostalo je istorija.

haljinomanija_v haljinomanija_v8 haljinomanija_v7 haljinomanija_v6 haljinomanija_v5 haljinomanija_v4  haljinomanija_v2 haljinomanija_v1

Leave a Reply