Prodavanje magle ili prikupljanje klijenata za dž?

18. septembra najavljeno je besplatno predavanje jednog od najboljih svetskih stručnjaka u oblasti komunikacija, čuvenog Dr Džonatana Hiršona “Najveći guru Silicijumske doline prodaje maglu po Beogradu… za DŽ!“, uz poziv na prijavljivanje slanjem imena, prezimena, funkcije i kompanije.

 

prodavanje_magle_ili_prikupljanje_klijenata_za_dž_m

Dobra tema, zanimljiv i intrigantan predavač, poznata agencija koja stoji iza svega – za predavanje sam se prijavila u roku od pola sata od pojave vesti na portalu Marketing Mreža. Čitava četiri dana nakon prijave, dobila sam mail u kom sam obaveštena da su sva mesta već popunjena zbog velikog broja prijava:

 

“Poštovani,

Pre svega Vam se zahvaljujemo na prijavi za predavanje Dr. Džonatana Hiršona 29.09.2015. u hotelu Envoy.

Kako smo u neočekivano kratkom vremenskom periodu imali veliki broj prijava, a unapred ograničen broj mesta, vrlo brzo su popunjena sva mesta za predavanje.

Očekujemo potvrdu prisustvovanja od najbrže prijavljenih, te ukoliko se neko mesto oslobodi bićemo slobodni da Vas kontaktiramo.

Srdačan pozdrav,
DNA Communications”

Zašto sve ovo pišem?

Ne mislim da sam se prijavila kasno. Ne mislim da su sva mesta bila popunjena u trenutku kada sam se prijavila i mislim da je pravljen izbor od prijavljenih kandidata u ova 4 dana.

Mišljenja sam da stvari treba da budu drugačije, kriterijumi treba da budu jasni, a ne da se pod maskom “besplatno” provlače neke druge stvari. Ako je poenta bila da se stručnjak predstavi srpskoj stručnoj javnosti, mogli su da traže kotizaciju – rado bih je platila i došla da naučim nešto od čoveka.

Na kraju krajeva, sama činjenica da se u prijavi za učešće traže ime kompanije i funkcija u kompaniji, odmah mi je probudila sumnju da se radi o jednom načinu traženja klijenata za šta se i dalje nadam da nisam u pravu.

Šta vi mislite?

Leave a Reply