ADBOOKA publikacija – regionalna kreativna industrija na jednom mestu

adbooka-publikacija-među-stručnom-literaturom

U vreme stalnih promena, novih trendova i interneta koji nikad ne spava, ADBOOKA publikacija donosi strukturalnu informisanost i sve relevantne trendove u regionalnoj advertising sceni.

Živimo u doba preplavljenosti informacijama i sve je teže ispratiti liste za čitanje, pronaći relevantne i korisne informacije i biti u toku sa svim što se dešava. Na koji način se menja komunikacija ljudi sa brendovima? Šta je to što ciljna grupa želi? Kako možemo promeniti stvari na bolje na društveno-korisnom nivou i, istovremeno, uraditi nešto dobro po naš brend? Kako da reklama ne bude samo reklama?

Bez obzira da li dolazite iz sveta medija, PR-a, marketinga, printa, interneta, društvenih mreža – ADBOOKA publikacija definitivno pretenduje da postane nezaobilazno štivo za mikro i makro pregled stanja advertisinga u čitavom jadranskom regionu.

Šta je, zapravo, ADBOOKA publikacija?

Iza ove strukovne publikacije stoje portal Marketing Mreža i njen osnivač i urednik Ivana Parčetić Mitić. U pitanju je projekat koji ima za cilj ne samo afirmaciju i unapređenje kreativne industrije i same struke, umrežavanje i poslovno povezivanje agencija i pojedinaca u regionu, već i isticanje talenata i potencijala, dalju edukaciju i podstrek svim zainteresovanima.

Meni lično, ADBOOKA je donela detaljniji uvid u regionalno tržište, razmišljanja klijenata i agencija o projektima koje su radili, stavove stručnjaka iz regiona po pitanju stvari kojima se i sama bavim, kao i vrlo značajan izvor na koji se mogu osloniti u nekim budućim edukacijama i kursevima koje držim.

Ana Brzaković, Delta Holding

Šta vas sve očekuje u ovoj publikaciji?

“Doing business without advertising is like winking at a girl in the dark. You know what you are doing, but nobody else does

Steuart Henderson Britt

I ADBOOKA radi upravo to – pomaže da reklame i projekti i kampanje vredne pomena ostanu vidljive duži period vremena. Ono što mi se ko dove godišnje publikacije dopada jeste što je u pitanju miks primera dobre prakse, intervjua sa stručnjacima iz regiona, agencijskih izveštaja i studija slučaja, kao i odličnih osvrta na neke od relevantnih trendova i pojava u industriji.

Ova stručna knjiga podeljena je na nekoliko odličnih celina koje, svaka za sebe, donose osvrt na konkretne analize, teme i kampanje:

  • Studija slučaja
  • Opinion
  • Inside the brand
  • Agency viewpoint
  • Double Interview
  • Trending
  • Data points
  • Agency report

Pored print izdanja, ADBOOKA do kraja godine treba da dobije i svoje dvojezično elektronsko izdanje – na srpskom i engleskom jeziku.

adbooka-publikacija-među-stručnom-literaturom

Inbound marketing, content marketing, SEO, data mining – lista marketinških pristupa i trending reči nema kraja – kao ni blogova i članaka na te iste teme. Iz tog razloga, ADBOOKA već sad, sa prvim izdanjem, pretenduje da bude naša verzija miksa ADWeeka i Advertising Agea. Ono što sasvim sigurno među stranicama ove knjige možete očekivati jesu kvalitetni intervjui i autorski tekstovi stručnjaka iz celog regiona, analize iz oblasti marketinga, reklamiranja i, uopšte, integrisanih komunikacija, kao i osvrt na neke od najboljih regionalnih kampanja u protekloj godini.

I, kao što čuveni Jim Stengel jednom reče: “If you want to understand how a lion hunts, don’t go to the zoo. Go to the jungle”. Ivana i njen tim su iz epicentra advertising i marketing industrije doneli mnoštvo sjajnih sagovornika, tema, kampanja, analize i trendove za dugotrajno čitanje i osvrt. Bilo da razmišljate o tome šta uzeti partnerima ili saradnicima u poslu, ili želite da obogatite svoju stručnu biblioteku, ova publikacija definitivno zaslužuje da se nađe na listi must-have knjiga.

Leave a Reply