Frikom Maximo i Severina

Početkom maja, na bilbordima širom Beograda (a verujem i ostalih gradova), kao i na malim ekranima, osvanula je nova reklamna kampanja za Frikomov Maximo sladoled sa Severinom kao promo licem istog. Promašaj iz više razloga.

Nije novost da brendovi na razne načine pokušavaju da se približe sadašnjim i budućim konzumentima koristeći poznate kao promo lica u svojim kampanjama. Da ne dužim priču, zašto mislim da je Severina pogrešan izbor za reklamiranje sladoleda? Zato što previše asocira na kućni video koji je u javnost pušten pre nekoliko godina. I, mada su muškarci sa osmesima dočekali isti, danas su oni mahom roditelji i teško da bi detetu kupili Severinin Maximo i rekli „Evo ti, liži/jedi kao Severina“ – banalizujem, ali je tako. O majkama i da ne govorim.
Maximo – maksimalno uživanje teško da bih i sama kupila svojoj deci i da nije asocijacije na kućni video. Sam način na koji se sladoled predstavlja – uz provokativno dahtanje, uvijanje, oblizivanje sadržaja koji curi, nije dobar ako se zna da ovu poslasticu, u najvećoj meri, konzumiraju upravo deca.

..osim ako nisu smisleno želeli da imaju tu provokativno seksualnu konotaciju, u kom slučaju bi se trebalo zapitati – kome je reklama tačno namenjena?

A evo kako je reklama propraćena na Twitteru:

Leave a Reply