BBC konferencija o budućnosti digitalnih medija

bbc konferencija u beogradu

U Beogradu je juče održana više nego zanimljiva BBC konferencija o budućnosti digitalnih medija (news portala na Zapadnom Balkanu) bez da je o istoj bilo pomena u tim istim medijima. Ispravka, najava za #bbcsrbija18 objavljena je na B92 i preneta na sajtu Udruženja novinara Srbije.  Dan pred održavanje iste.

bbc konferencija u Beogradu, otvaranje

Slučajni propust ili..?

Direktor BBC World Service Group, Džejmi Angus i viši urednici i novinari BBC-ja, zajedno sa predstavnicima vodećih medija iż regiona razgovrali su juče o izazovima industrije digitalnih medija i postavljanju novih standarda. Obzirom na značaj jedne takve svetske kuće koja je tek počela da radi u lokalu i samu temu konferencije, moglo se očekivati da bude, ako ne streaminga, ono bar prenošenja nekih ključnih poruka i zanimljivosti putem Twittera, međutim..

bbc konferencija hashtag rezultati
bbc konferencija rezultati po hashtagu

Kao što se iz primera može videti, tokom BBC konferencije o budućnosti digitalnih medija, objavljena su 82 tvita, uglavnom od strane BBC NEWS na srpskom i par učesnika konferencije.

Konferencija je održana u hotelu Zira pred skromnim brojem učesnika, što takođe navodi na pitanja kojima se, ovog puta, ne želim baviti.

Ono što mi je zanimljivo jeste da nije bilo konkretnije najave, kako same konferencije tako i učesnike iste, niti je bilo (kako fotografije prikazuju) nekog većeg interesovanja za prisustvo. Isto tako, zanimljiv je i nedostatak konkretnih poruka sa konferencije, osim nekolicine generičkih poput:

  • Content is King
  • Quality not quantity
  • Do less stories but better

i slično.

Detalje svih poruka možete ispratiti na #bbcsrbija18 Twitter feedu i za kraj nas sve ostavljam sa pitanjem:

Koja je stvarna svrha konferencije o budućnosti digitalnih medija ako o njoj na tim istim digitalnim medijima gotovo da i nije bilo pomena?

Leave a Reply