Zašto želim da prisustvujem na Spark.me 2017

Od svih pitanja koja sam sebi mogla postaviti, zašto želim da prisustvujem na Spark.me 2017, pa i bilo kojoj prethodnoj, nije bilo jedno od njih. Samo najbolja biznis-marketing konferencija u regionu i ovom delu Evrope, za koju postoji samo jedan, ne mali, razlog da na nju ne idem. Do sada.

Za one koji možda još uvek ne znaju (zaista, ima li takvih?), Spark.me je konferencija koja se već pet godina zaredom organizuje od strane crnogorskog registra nacionalnog domena i predstavlja događaj koji inspiriše, motiviše, uči i pomaže u ostvarenju poslovnih snova i ciljeva. Ne preterujem i ne pričam napamet. Spark.me, između ostalog, kontinuirano pomaže startapima da okušaju svoju sreću i osvoje mogućnost izlaganja na TechCrunch Disrupt konferenciji u Americi – malo li je?

 

Nego, da se vratim na temu ovog teksta – zašto želim da prisustvujem na Spark.me 2017 i šta sam čekala do sada, šta me je sprečavalo da odem ranije, pored činjenice da na prvu nisam mogla jer sam krstila najmlađeg sina?


Kao neko ko diše i živi internet, Spark.me je konferencija i prilika za mene da upoznam nove ljude, saznam i otkrijem nešto novo, upijem neverovatnu količinu pozitivne i inspirišuće energije i, između ostalog, budem na podneblju sa kojeg vučem korene (da, da, Crnogorka). Spark.me se dešava u Bečićima u jednom od najlepših perioda za morsko podneblje. A ujedno, to je i glavni razlog za moje odsustvo sve ove godine. Kako otići na konferenciju čiji se datum održavanja poklapa sa godišnjicom braka? Kako mužu izaći na oči sa rečenicom “Znaš, biću u Bečićima na Spark.me 29. maja, iako ti stalno tupim da ti baš taj dan ne možeš ništa ozbiljno ni poslovno planirati, jer to je naš dan“. Osim toga, imamo i tu našu tradiciju da iznova oživljavamo fotografisanje sa “naše klupe” na Kalemegdanu baš na taj dan, kao i sijaset drugih, nama bitnih, sitnica koje život znače.

Pa opet, želja da se ide na Spark.me 2017 je rasla i, rekla bih, preovladala – čim ispisujem ovaj tekst. Sela sam sama sa sobom, dobro razmislila, posložila prioritete i rekla mužu – A da se mi lepo spakujemo i ovu godišnjicu đuture provedemo u Crnoj Gori? Poklon meni da konačno ostvarim još jednu želju, poklon njemu da pre samog odmora vidimo malo mora i sa klincima uživamo u jednom od najlepših predela crnogorskog primorja, (jer konferencije su both fun&games, too).

A tu je i još jedna, manje poznata činjenica. Nekada davno, pre društvenih mreža i svekolike najezde blogova, na mesendžerima, forumima, u prvom mailu, nick mi je uvek u sebi sadržao i taj spark, tu iskricu sa kojom sam se oduvek identifikovala. Jer, iznenadnost, inspiracija, polet – sve ono što me definiše i čini da sam to što jesam.


Ove godine, Spark.me ugostiće neka od najpoznatijih business/marketing/entreprenuership stručnjaka iz celog sveta koje ne treba propustiti jer se ne događa svaki dan da dođu veličine poput sjajne žene i mame Heather B. Armstrong, Roryja Sutherlanda ili Jona Burkharta i drugih. Prilika da lično budete deo te sjajne priče i neprocenjivog doživljaja zaista nije nešto što (više) treba propuštati. Naravno da sam Spark.me pratila online – čak sam i prenosila neke vredne savete (kao što su ova 3 saveta a influensere by Danica Kombol), ali se to ne može meriti sa ličnim prisustvom i prilici za povezivanje sa nekim od najkvalitetnijih ljudi iz industrije iz celog regiona, pa i sveta.

Ono što od mene sigurno možete očekivati tokom boravka na Spark.me 2017 konferenciji jeste da ću vam prenositi sve zanimljivosti i relevantne, ključne poruke sa predavanja, delove atmosfere sa networkinga, kao i razgovore sa svim onim predavačima koje budem uspela da “uhvatim“. Prošarano momentima sa klincima i nekim našim ukradenim trenucima, naravno 🙂

A kad smo već kod toga, veoma me zanima šta je to što biste vi pitali predavače, sa kojima se detaljno možete upoznati na ovom linku? Šaljite mi vaša pitanja a ja ću se potruditi da ih postavim kad (ne ako) budem dole 🙂

Save

Leave a Reply