Otkrijte imate li lažne Twitter followere

U jeku online polemike oko kupovine Facebook i Twitter fanova i followera, pojavila se aplikacija kojom možete utvrditi da li među svojom svitom imate “lažnjake”. U pitanju je besplatna aplikacija vrlo konkretnog naziva – Fakers.

Iza ove jednostavne aplikacije stoji Londonska Social Media Management platforma Status People i, kako sami kažu, Fakers funkcioniše tako što uzima uzorak followera (max njih 500 u zavisnosti od popularnosti samog naloga) i propušta ga kroz seriju spam kriterijuma, kako bi došli do konkretnih podataka.
Ono što iz svog iskustva mogu da kažu jeste da spam nalozi obično imaju malo ili nimalo pratilaca i tvitova, dok oni sami prate mnoštvo “živih” naloga. Na osnovu lične provere svog naloga @organvlasti, aplikacija je utvrdila da od svih mojih followera – 79% je aktivno, 17% neaktivno i svega 4% pripada lažnim nalozima, što i nije tako loše 🙂

Iako, doduše, nije poznato kakav je to spam kriterijum koji Status People koristi u cilju otkrivanja lažnih naloga, sama aplikacija se čini potencijalno dobrom, naročito u vreme ove buke oko kupovine fanova i followera.

Pored toga što možete proveriti stanje na svom nalogu, Fakers vam omogućava da proverite i sve ostale: konkurenciju, hejtere, poznate ličnosti – koje su naročito zanimljive masi, naročito usled nedavnih naglih skokova u broju followera. U to ime, analiza Twitter naloga gđe Karleuše izgleda ovako:

Što se tiče njene rivalke, gospođe Ražnatović, Fakers pokazuje sledeće rezultate:

Leave a Reply