Pušta se novi Twitter timeline

, uskoro nam stiže novi Twitter timeline i nisam sigurna da će nam se svima dopasti.

Na Twitter blogu je u petak osvanuo novi post u kojem su najavili definitivne izmene koje nas očekuju na timelineu, a sve u duhu eksperimentisanja i evolucije ove mikroblog platforme. Podsetiću, ono što je do sada bio naš mikroprostor koji smo sami uređivali i u njega dodavali ljude koje želimo da pratimo i čitamo – sada postaje prometna i nametnuta raskrsnica. Twitter polako ali sigurno postaje poput Facebooka – sa nametnutim “preporučenim” i “zanimljivim” titovima čak i od osoba koje ne pratimo.

Testiranje ove novine trajalo je neko vreme i, kako sami čelnici Twittera navode, naišli su na dobre reakcije, zbog čega su odlučili da ovu opciju puste globalno. Pored toga što ćemo sada viđati i poruke ljudi koji nas ne zanimaju, Twitter će nam “lajnu” zasipati i nalozima koje ne pratimo, ali i popularčitavim temama – za koje sam proceni da su “vredne” ili popularne. 

Iako ova opcija neće dopreti do svih 100% korisnika, oni koji se usreće ovom novinom neće moći da biraju, već će im postati defaultna.

Javite ako dobijete novi timeline, a u međuvremenu me interesuje šta mislite o svemu ovome?

1 Comment

  1. Nikola Mojović

    Dokle god Tweet Deck bude pošteđen sve je OK. Razumjem da i oni moraju da zarađauju, no videćemo kako će ispasti.

Leave a Reply