Šta sve možeš na Twitteru kad znaš kako

Koliko je lako poslati poruku i biti primećen, možda čak i ostvariti cilj putem društvenih mreža – u ovom slučaju Twittera, sinoć su pokazale najvernije obožavateljke jednog britanskog boy benda.

Ako ste sinoć bili prisutni na Twitteru, mogli ste među svetskim trendovima primetiti i Croatia is waiting for 1D. Kako me je zanimalo o čemu se radi, kliknula sam i prijatno se iznenadila, a verujem da ćete i vi. Do tog momenta, nisam ni znala da postoji izvesni britanski ultra-mega-giga popularni tinejdž dečački bend pod nazivom One Direction. Kao nekada New Kids On The Block, i ovi dečaci imaju milione obožavateljki širom sveta i vrlo domišljate obožavateljke iz Hrvatske. Devojčice su se unazad nekoliko meseci okupile i počele da snimaju video klipove koje su kačile na You Tube, sa željom da ovaj bend dođe u Hrvatsku. Simpatično i iskreno dečije, ove obožavateljke su dospele i na TV ekrane, a sinoć su otišle i korak dalje.

Naime, vrlo zgodno su došle na ideju da iskoriste Twitter u svrhu promocije svoje ideje i želje, tako što su krenule u maniju objavljivanja tvitova koji su sadržali u sebi Croatia is waiting for 1D – cilj: postati trending Topic, kako bi ih bend možda primetio i ispunio im želju da nastupaju u Hrvatskoj. Kako bi osigurale ovaj za mnoge nedostižan cilj, devojčice su kontaktirale i sve moguće forume i sajtove ovog benda, pozivajući fanove širom sveta da im se pridruže u širenju njihove poruke i dobijanju Trending Topic statusa, u čemu su konačno i uspele, dospevši u jednom momentu i na četvrto mesto.

 

 
Da li će poruka dopreti i do samog benda One Direction rano je da se sazna, ali činjenica je da su devojčice iskoristile trenutno najmoćniju društvenu mrežu za protok informacija na pravi način i pokazale šta se sve može, ako se samo zna. Sad zamislite šta bi bilo da je u pitanju neki politički protest ili neka akcija? Oh, wait..

1 Comment

  1. Anonymous

    deca danas imaju takve alate u rukama da mi mozemo samo Boga da molimo da nesto ne polude nego da budu dobra i slusaju boys bendove 🙂

Leave a Reply