Beo-Lab pripajanje kao primer dobre PRakse

Ma koliko da je neka kompanija/brend/usluga/događaj kompleksan, krut, možda nezgodan ili neinspirativan za medijsku objavu, dobar i vešt PR može da osmisli i sprovede u delo način na koji će postati zanimljiv i vredan objava. Nedavno Beo-Lab pripajanje možemo uvrstiti u primere dobre PRakse, a evo i zašto.

 

Događaj kao događaj – pripajanje Hexalaba Beo-Lab laboratorijama za one izvan medicinske i farmaceutske struke možda nije bio preterano zanimljiv, međutim, najava istog i čitava organizacija pokazali su se kao vešto upakovan i realizovan plan komunikacije sa različitim javnostima.

beo-lab-pripajanje-v

Šta je prva stvar koja vam padne na pamet kada se pomene laboratorija? Vađenje krvi, naravno. Poziv za zabavu povodom Beo-Lab pripajanja stigao je u vidu zdrave salate sa pažljivo biranim namirnicama koje služe kao prečišćivači krvi. I tu nisu stali. Gosti na zabavi dobili su poklon u znak zahvalnosti koji je bio više nego simboličan: čaj od koprive (čista krv), ljupke šolje sa motivacionom porukom i ručno rađeni sapuni od kozjeg mleka (čiste ruke) – slatka, mala zadovoljstva namenjena za preventivu i negu organizma. Poklon paket je pratila i pozitivna motivaciona priča koju je osmislila i realizovala Jelena Đokić, nekadašnji novinar, danas PR i Event Manager.

beo-lab-pripajanje-v1

Ni ovde priča o Beo-Labu ne staje. Pored toga što su postali veći i jači, odlučili su da urade i jednu sjajnu društveno odgovoru stvar – poklanjaju 1000 besplatnih skrininga grlića materice, a više o tome ovde.

Imate neki sličan primer dobre PRakse? Podelite sa nama u komentarima, rado bih čula i saznala za nove kreativce 🙂

1 Comment

  1. Petar Stefanovic

    Marko Pazman bogotac. 🙂

Leave a Reply